My basketball story.





Dem här snart 2 åren jag har spelat basket har varit helt out of mind. Basketen kom in i min värld på höstterminen i 6an. Och just under den perioden var det skit jobbigt med skolan och kompisar. Dem flesta av mina bästa kompisar hade bytt till Engelska skolan, och många av de som jag inte kommit överens med i låg och mellan-stadiet var med till sjätte klass.

Jag och Rebecka(som var en av de som bytt skola) fick för oss att basket var en as cool sport och att vi skulle börja spela i ett lag. Vi spelade lite då och då på skolgården efter att hon hade slutat och kommit till våran skola.  Vi hade kollat runt lite och min pappa hade ringt till KFUM bl.a., och det var egentligen meningen att vi skulle börja i KFUM Örebro , men det skulle dröja ett helt år innan vi fick börja spela. 

Men sen en dag när jag var hemma och käkade lunch så berättade pappa att han hade ringt till en mamma på våran golfklubb Kårsta, som hade en son som spelade i BK Star.(invecklat jagvet) Och hon satt tydligen i styrelsen för laget då, och hon sa att det fanns ett 94-96 lag med tjejer och att det bara var att komma kolla. De tränade på tisdagar och torsdagar ca. 1 ½ timme vardera.
Och gissa om jag blev glad! Jag typ skrek samtidigt som jag ringde Becka och berättade vad som hänt. Vi blev båda jätte taggade och längtade till vi skulle börja.

Ett tag efter det, tisdagen den 30 september åkte vi ner till Almby skolans gympahall. Vi var skitnervösa och satt i bilen med handsvett och jätte pirriga magar. Vi hade ju ingen aning om hur duktiga dem var eller någonting. Men samtidigt hade vi sett fram emot dethär, länge.
Vi gick in i hallen och så träffade vi Lina. Hon var jätte trevlig kommer jag ihåg. Det var ganska många där, och när alla sa sitt namn memorerade jag bara några få som Linn (Hallonqvist), Lina, Malin(tror ja), frida och några mer. Den träningen fick jag och Rebecka lära oss hur man gjorde en Lay-up. Och vi fick höra ungefär 1000 olika regeler som vi skulle lära oss. Här är ungefär de första vi skulle lära oss:
24 sekundersregeln, 8 sek., 5 sek., 3 sek., stegfel, dubbeldribbling, foul(flera typer), bakåtspel, "felaktig" dribbling, poäng med mera med mera...

Haha, jag kommer ihåg att jag satte mig första och andra veckan och lusläste wikipedia om basket och reglerna, och antecknade i en liten skrivbok till-och-med!
Men vi lärde oss hyfsat snabbt spelat och vad som var tillåtet och inte. Vi kom in i lagen eftersom alla var jätte snälla. Hahaha jag kommer oxå ihåg att jag var lite rädd för Frida i början (hon är speciell men underbar).

Och sen första träningen med Zoltan. Nervöst såklart, pappa hade berättat om att han var Örebros bästa basketspelare. Det var första gången jag var i Tennishallen oxå. Träffade honom där precis innan träningen skulle börja. Han var helt cool och bad alla samla sig. Cool är verkligen hans ord tycker jag.
Den var rolig, Zoltan är så bra på många sätt.
Jag gick missade knappt nån träning det året.
Där började mitt basketintresse brinna på riktigt för . Jag gillade verkligen honom. En stor del av att jag inte kunde förstå mig på honom. Men oxå att han var så omtänksam. Och det märkes efter nån månad att han tycker om mig, han hjälpa mig sjukt mycket med mitt skott. Varenda träning tjatade han på att jag skulle upp med bollen i lyften, att göra den där lilla vinken på slutet, och massa annat.
Och efter ett tag kom Zoltans egen tränare Larry på träningarna och hjälpte till. Han var en härlig prick. Oxå han hjälpte mig med mitt skott.
Ja, det är 1 ½ år sedan ganska exakt. På Jullovet 2008 skrev jag på bilddagboken: JAG ÄLSKAR BASKET!!!


Och ja, där var det igång. Och jag har spelat utan nått större avbrott sen dess då jag inte KUNNAT och FÅTT tränat. 
Förutom den här perioden. Tror det var förra veckan på tisdagen jag tillsammans med min pappa bestämde att jag skulle ta en liten paus. Det kände jätte konstigt att sitta och kolla på medans de andra i laget tränade. Det kändes lite sorgset till-och-med. Och på träningen i torsdags hade jag väldigt lite motivation kvar. Visst, jag var taggad på att träna igen, men det kändes inte bra alls när jag väl var där. För ajg hade inte tänk mig för. Det tar ett par träningar att komma tillbaka i formen, även om det gäller ett avbrott på 1 vecka eller 1 månad.
Och när jag kom hem, jag kände mig konstig. För i slutet av träningen hade jag frågat pappa om vi kunde åka hem.

Jag är en sån människa som behöver pep och insperation från många olika håll.
Och nu har jag fått en jävla kick.
Första steget sa pappa till mig att komma ihåg: Ingenting är omöjligt malin. Och efter mycket funderingar så har han rätt. Jag hade tänkt att, "hallå. Dagt att vakna lite. Jag är en tjej som bor i en mellanstor håla i sverige. Vilka är oddsen är att jag skulle kunna bli bäst?
Visst, oddsen kanske är typ 0.5 på 100. Men vafan då ska jag ta mig de 0.5 % och göra verklighet av min dröm!
För det andra som fick mig att börja kämpa igen var ju våran egen Jonas Jerebko. Ha fick mig att tänka om, och tänka rätt!
För han, En svensk liga spelare, Spelar i världens bästa liga. Han har ingen respekt på planen, varesej det är Kobe Bryant eller Vince Carter han möter.
Ska lägga upp ett klipp från YT där dem berättar lite om Jonas. Det är sjukt inspererande och glädjefyllt.

För såhär är det:
Jag ska bli bäst.
Pungt slut.
Och jag är fit for fight för att göra det till verklighet.
Så, det som behövs är:
* En jävla massa vilja
* Hård träning
* Och lite tur
Och jag har och kan fixa dem 3 sakerna.
Det kommer att ta tid. Men om jag visar att jag vill, och att jag är reda att göra nästan vad som helt för att nå mitt mål, då finns det stor chans att jag kommer att lyckas.

Så nu jävlar gott folk, är Malin Karlsson tillbaks, starkare än någonsin! haha ;)


I've got the stubbornness.
I've got the motivation.
I've got the will.
I've got the love.
And I've got the game.



FREDAG! :D




Hallå alla basketmänniskor och övriga levade varelser ! ;)

Idag är det fredag, och det innebär?
Fredagsmyys såklart! Jag ska träffa "Mini-Malin" och Evelina Sundelin från laget idag. Sofia Persson är borta ett litet tag på skidresa, men hon är inom en snar framtid back-on-track med bloggandet! Annars får hon med mig att göra...
:)

Jag önskar alla en jätte fin Fredag !

En bientôt <3 // MalinKarlsson :*

malin is back on track!;)

hejhej:)

jag tänkte bara vara lite social på bloggen så
ni får något att läsa om, nice!(y'
malin. k is back on track igen,
efter en liten sjukdom.
så nu kommer träningarna bli roligare
när alla i laget finns där på planen.

själv var jag på m-berg idag jag shoppade lite, det här blev det i korthet:
smink,
leggings,
linne,
jeans,
skor.
men nu ska jag dra till en lång och rolig träning.
sseee yyyaaa!

många pussar/ malin #4

MalinKarlsson informerar! :D

Hallå där! Hoppas ni har det bra allihopa :)
Jag tänkte skriva lite om mina favorit basketspelare!

Eftersom Sverige inte är ett sånt jätte stort basketland är det ju lite svårt att följa basketen i Europa, NBA och basketligan. Menmen, det hindrar inte vi som verkligen brinner för det att forska!
Här har vi mina top 5 spelare JUST NU:






1. Lebron James # 23

Spelar forward i världens bästa basketliga NBA, i laget Cleveland Cavaliers. Och överlägset en av de grymmaste basketspelarna, tycker jag. Han har varit med i All-star laget ända sen år 2004 (vilket är ett lag som samlat de 10 bästa bästa spelarna i NBA).
Och han har fått många priser för hans talang, i sån ung ålder som 18 och 19 år!!
Det ni!




2. Kobe Bryant # 24

Han har blivit utsed till NBAs bästa spelare ett antal gånger, och liksom Lebron james, fått många priser.
Han spelar guard i nuvarande regerande mästarna Los Angeles Lakers. 
Kobe och Lebron är bra vänner, eftersom de ofta spelar mot och med varandra. Kobe har ju oxå varit med i All star laget och massa annat sådant.
Jävligt grym!








3. Jonas Jerebko # 33

Beundrar honom sjukt mycket! Han är den första svenska spelaren i NBA genom tiderna.
Blev värvad säsongen 09 till Detroit Pistons, och redan första matchen han spelade visade han ingen rädsla med en frän dunk och till och med ett slagsmål, haha.
Men han är grym ändå!






4. Vince Carter # 15

Spelar för nuvarande i Orlando Magic, NBA. Han är född 1977(alltså 33 år gammal), och har spelat proffitionell basket i 11 år! Oxå mycket framgångsrik, och ta mig fan att han kan duka!! "Dunks of death" har jag läst om honom någonstans, men vi får väl hoppas inte bokstavligen... ;)










5. Gordon Watt # 13

Spelar i Uppsala basket i Svenska Basket Ligan. Har lyft basketsverige rejält med sin tuffa spel, som är mycket i luften! Grymt snabbt och bestämd i sina rörelser. Leder skytteligan i Sverige med sina 20,42 poäng per match.




Ja, där har ni mina favoriter. Håll koll på dem!



En Bientôt <3 // MalinKarlsson

History of BK-Star

Hittade bilder från en träningsmatch mot KFUM 17/9 - 2008! Alla är grymt små! Kolla:



Alla är blonda och små, haha :D Och jag kommer ihåg att jag hade gula strumpor på matchen XD shhnyggish...
Här gick tyvärr Malin Karlsson i lagen. Hon dansade eller nåt då, hehe.

Puss och Kram

Sofia

Bballgirl jaoo


Hallå ;)
Ja,
det är som sagt Jag, Sofia Persson och Malin Johansson-Sjödin som kommer att blogga här. Vi kommer att skriva om våran basketvärld, våra liv för övrigt och annat skumt kraffs. ;)

Aja. Back to me. Jag heter då Malin Karlsson , jag är 14 år och har spelat basket i BK-star i strax 1 ½ år. Jag är 173cm lång och spelar därför på inside-position. Jag är blondin(ibland i huvudet.. haha) och har gröna ögon.
Annars på fritiden sjunger jag och spelar gitarr. Musik är bland det bästa jag vet. :D
Jag kommer nog blogga lite om musik basket och annat sött  ;)
Mitt mål inom basketen är att bli så bra jag någonsin kan bli, och att aldrig nånsin ge upp. :)

Ska bli kul att få blogga tillsammans med mina bästa kompisarrr (a'

Men vi hörs alla!
En bientôt <3


SOFIA heter jag ^^

Hejjj!
Det är jag som är Sofia. Bloggens (naturliga) brunett :D 15 år och har gått på sporten i 3 år och spelar center, ofta med malin Karlsson :D Spelar som #9, vilket har vart mitt turnummer ända sen jag var 9 år, haha. Har även vunnit en megaplopp på det numret :D
Välkommen till bloggen!!! Vi spelar då i laget BK-Star i Örebro ;)

Hmm, vad mer kan man skriva...

Jag vet! min favoritglass är Piggelin <3

Mina inlägg kommer förutom vad som händer i basketvärlden handla om allt jag gillar och min funderingar, vilka är mååånga... :P

O.B.S Våran blogg kommer bli beroendeframkallandeeee :D

don't touch ;)

Puss och Kram!

Sofia

(www.superlativasofia.blogg.se)


#4

 

hejhej:)

det är jag som är malin, eller 'korta' jag är inte så jätte kort.
jag hete rmalin, är 15 år,
och lever för basketen.
jag spelar guard och är lagkapten i laget.
jag har spelat basket sen ungefär 4an(Y)
när jag inte spelar basket är jag oftast med kompisar,
men jag gillar att sporta,
innan basket har jag även gått på
innebandy, friidrott, fotboll, dans, gympa, och massa mer som
jag säkert har glömmt.
men basket är bäst!
mina kompisar som jag kommer blogga med är underbara,
långa malin och sofia:) 
dom äger på basket;O
man kan säga att jag äter basket, pluggar basket, sover basket, lever basket!
det är mitt allt, även fast vännerna med betyder mycket.
mitt mål inom basketen är att bli så bra jag kan bli, men helst spela ute i europa.
men mer kan man inte begära...
men nu vet ni lite bättre vem jag är.
på bloggen kommer vi skriva om mode, basket och allt annat i livet,
men självklart så blir det mest basket(Y).




pussåkram en av bbkstarsstoltheter:)<3


VÄLKOMMEN TILL BLOGGEN :D

Hej och välkommen til Basketlaget BK-Stars stoltheters blogg om basket, livet och funderingar o tankar som tre baskettjejer har :D

Snart kommer en presentation på oss alla tre.

Puss och Kram

/Sofia, Malin och Malin

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0